Filmtips

Wild Child 

Det är verkligen en sjukt bra ungdoms film. Den beskriver hur en ungdom käner. Hur man kan förendras. Den är grym. 

Den handlar om en tjej som bor i Usa tror jag. Hon är väldigt populär och gillar att gå övergränserna. Hennes mamma är död så hon bor hos sin pappa. Och nu har han skaftat ny tjej som ska flytta in. Det gillar inte hon så hon går övergränsen igen med typ hundra kompisar. Hennes pappa får nog tillslut och skickar henne till england på en skola där. Hon vill verkligen inte och när hon väl kommer hon dit och försöker leva som vanligt men det finns alldeles för många gränser.

Man får följa hennes liv på internatet. Det är väldigt kul att se. En kaxig brud från USA? kommer till england ska bo med massa andra tjejer som inte alls är som henne. 

Rekomendrar verkligen denna film i alla fall om man gillar tjejfilmer. 







Grym person asså!


Liza från ponnyakuten är verkligen grym på att sjunga älskar låten dessutom!

Nu är vi på gång igen!

Som Elisabeth berättade har inte våra inlägg kommit upp när vi la upp dom. Det har tydligen krånglat för flera som har blogg.se..... 

Nu har vi igång igen. Jag har inte riktigt något alls den här veckan. Han har haft lite ont i ryggen.
Måndags: Gick ut och gick.
Tisdags: Longerade lite halvt oseriöst
Onsdag: Lekte runt i padocken och körde sedan frihets dressyr. Gick väldigt bra <3
Torsdag: Idag skulle jag rida men han hade ont i ryggen idag med och jag var irriterat på allt och alla så det hade nog gått ganska dåligt och jag red så... Men jag körde ett väldigt seriöst longer pass och sedan avslutade vi med att köra frihetsdressyr. Han gillar faktist det mer än NH...? jaja, kör lite blandat då jag igentligen gillar mer NH övningar men frihets dressyren har vi kommit närmare varandra xD 

Nu ska jag fixa lite nice inlägg sen ska jag plugga!!! Tråkigt men måste göra det...


Konstigt!

Både jag och emelie hade bloggat för kanske en eller två dagar sen men det kom aldrig upp på bloggen därför blev det väldigt dåligt bloggande, dax att ändra på´t? :)
Men iaf så var skolan helt okej, skaplitg lungt och klarade faktiskt engelska orden fast jag inte hade pluggat på dem, fett stolt! (:
Sen nu har jag nyss ätit vofflor, skapligt gott! (;
Snart är det dax att ta på sig ridkläder och ta en liten tur på heesten, sen ev. frihetsdressyr!
Ska försöka hinna med att gå eller springa vi får la se! (:
skulle behöva plugga men har inte alls någon lust med de!...
aj vet inte vad jag ska skriva om?;O
Men kanske kommer nå bättre inlägg senare!



åhh, jag var iaf lite brud där! ;O vill ha sommar nu!




Super snabb!

Skolan idag var helt okej. Slutade kl 12.00 sen drog vi och käka kebab. Dela en kebabrulle med Elisbeth.
När jag kom hem var jag dö trött för i går åkte jag till elisabeth och vi skulle plugga tills vi blev klara vi gav upp vid kl 1 typ och vi hade ändå inte fått något gjort typ. Kul... Sen försov vi oss till halv 7 och tio i 7 skulle vi till bussen. Vi hann och jag var inte så trött i skolan men när jag kom hem så dog jag. Satt vid datorn, la lite snabbt ner huvud på datorn och somnar typ direkt. Haha, fail vaknade upp och var dö trött orkade inte åka med 2 bussen till stallet så sov en stund till och åkte med 3 bussen i stället.

Fixade allt lite snabbt tog in cocktail borsta och gjorde han fin. Jag longera lite i dag. Sara har longerat förrut då det var mycket snö i padocken så det har smält ner till sanden i en cirkel så det går att longer men inget annat i padocken. Det blev inte så seriöst idag. Lätt han mest trava lite. Jag vill inte rida så mycket med sadel nu för han ömar på ryggen. Det var galet mycket i söndags tänkte hoppa över tävlingen men han får ont av hoppsadeln tror vi och jag skulle ju ha dressyrsadeln. Men nu har det blivit mycket bättre. 

Ska nog rida barbacka i morgon sen kanske jag rider med dressyr ett tag så det inte blir något mer. Sen måste vi ta in någon som kan känna igenom honom. Kollar med sadeln kanske? Jag vill inte att det ska bli något alvarligt med ryggen. Han bygger inte så mycket muskler på ryggen men sadeln ligger inte så tätt så han inte kan bygga. Jaja, jag kan inget om det här så jag ska inte säga något ;)

Funkar inte med nya bilder så blev en gammal....


Frihetsdressyr!

Min häst är magisk!
Jag har nu på börjat att ge mig in på frihetdressyr jag BÖRJADE igår med att släppa henne i paddocken hon har vart så stilla nu när hon har vart sakadad och i paddocken är det bra underlag och bra för henne att röra på sig på liten yta så hon inte blir stel, men hon får absolut inte röra sig för mycket men lite grann eftresom såret är så passa bra!
Men iaf så släppde jag henne i paddocken igår och ropade hennes namn för skojs skull skulle jag se om det funkade med frihetsdressyr jag har kollat mycket på ponnyakuten och jag gjorde tobbes övningar, att hon skulle fälja mig hit och dit, springa när jag sprang, halt när jag stog stilla, osv. och hon är verkligen magisk det funkade det funskade verkligen hon var alltid i närheten av mig och gjorde som jag gjorde, det är verkligen lycka en magisk känsla i helakroppen att min fina ponny kunde det på första försöket!
Man märker iaf då att hon litar på mig och att vi har bra relationer till varandra! :')
Idag gjorde jag lika dant eftersom det var sjukt kul, och det gick lika bra idag med men faktiskt bättre, hon gjorde " bakdelsvändning" bara jag gick mot henne och runt, så sjukt härligt vilken ponny jag har!
Såret var bra idag med, men hon är lite stel i kroppen!
Att bara vara istallet brevid min ponny är det bästa som finns!

Jag red spike i dag oxå vi körde lite mer galopp än vanligt vilket han gillade skarpt, han var galet fin vissa stunder oxå.
Innan jag gick ut till stallet var jag trött och deppig, men nu är jag super glad! (:



På tv kan man lära sig mycket! (:





Jobbigt!

Skolan i dag som vanligt satt i byhålan och gjorde mackor kulT.
I går var jag oxå i skolan helt ok, efter skolan mockade jag åt ribban och spike, red spike och skrittade en kortis på ribban och tränade frihetsdressyr och hon var en pärla!
Sen kom Emelie vi plugga och chilla, nice! (:
Nu sitter jag är med värsta ångesten för att jag nyss åt en halv kebab rulle och en muffins!, att kolla sig själv i spegen är som en chock, bra självförtroende hej!, men jag mår riktigt dålig p.g.a att det är sjukt mycket i skolan och jag är helt enkelt inte nöjd med mig själv.
Vilket blir jobbigt allt blir jobbigare det är jobbigare att göra något bra för jag blir ändå inte nöjd, jag klagar ner mig själv trycker ner mig själv till 0, borde kanske inte skriva det här men det är skönt att bara få skriva och nu när jag äntligen blogggar, det har vart DÅLIGT bloggande men det är mycket med allt, och speciellt med att jobba upp mitt självförtroende!
Men nu ska vi vara possetiva och se allt på den ljusa sidan!, som snart ska jag ut och rida spike ( jag tar hand om han några dagar) sen ev. skritta på ribban eller träna frihetsdressyr sen blir det ev. en löp runda/ gå runda eller en massa plugg!
Så nu är det dax att jag börjar med allt som ska göras.!


Tack för du finns Rebanna! <3


Resultat

Idag var det som sagt dressyrtävling. Det var endast en klubbtävling. Men det är kul att komma ut. Först tänkte jag börja rida vid 10 i 10 (första start kl 10) men kom på att det var så många starter innan mig så jag lasta in igen och gick och kolla några starter. Sen började jag skritta och så ute. Men det blåste jättekalla vindar så jag gick in i lilla ridhuset och där dammade det jättemycket. Jag red där tills min start han var jättefin redan där. Red inte mycket eftersom jag ville ha kvar den där känslan och inte råka rida bort den. Har lyckats med det förut.... 

Jag red en LC:1 och jag älskade känslan jag hade på banan. Han gick lite bakom hand men han hade fin form enligt mig. Jag gjorde inte så stora missar heller. Jag höll bara på att glömma en volt men kom på det i sista sekund. Och det hade inte märkts något heller. På protkollet stod det att jag inte stog stilla så länge. Jag måste räkna väldigt fort då (a) haha Jag var verkligen asnöjd över ritten. Jag red näst sist så jag fick höra poängen och då hade jag fått 65,2 % och det blev en 3:e plats <3 Jättekul att det blev just idag då han var som finast.


Det blåste väldigt mycket idag!

Resultat

Hejsan varit på tävling hela dagen känns det som.
Jag har inte orkat bloggat förut heller. Liksom palla slössa så mycket tid på en blogg?

Cocktail var i alla fall jätte fin idag. Han hoppade jättefina språng inga kråksprång alls typ. Jag var ganska nervös vet inte varför? Han hoppade räcket på framhoppningen jättefint men oxerna vägrade han på i båda klasserna men vi kom över den en gång sen var jag nöjd.

LD-10: Det var skönt att ha en låg klass först. Banan var ganska lätt men ändå lite svåra svängar. Men cocktail var jättefin hade perfekt fart lite fort kanske det gick. Han drog och jättemycket mot hindrena och typ leta hinder. Känns som han tycker det är roligare nu (y) Vi blev felfria i denna klass och en super nöjd matte hade han också! <3

Jag lasta ur lite för tidigt men kom på det ganska fort så jag stog still på ett ställe innan jag börjat rida fram. Sen skrittad jag fram och red fram. Framhoppningen gick ju bra förutom att han vägra några gånger på oxerna men jag är nöjd. :)

LD: Först fick han för sig att han inte skulle in på banan? Kul liksom haha fick hjälp in (A) Sen blev han väldigt taggad och typ tog bettet och drog kändes det som haha. Det gick verkligen undan i denna klass. Gick lite väl fort. Han hade jättebra flytt till 1 och 2 sen drog han iväg till 3 sen gick det fortare och till 4:an var det en ganska snäv sväng så jag kom ut för långt och fick svänga lite tillbaka och allt det där gick verkligen i 390 så han rev 4. Man kan säga att det var mitt fel eftersom svängen inte blev bra och jag borde tagit tag i honom så han inte drog i väg så mycket. Men jag är nöjd. Resten av banan gick bra förutom att det som sagt gick i 390. Haha <3
Denna klass var även i stillbedömning och CR. Jag fick 46 som still poäng och sen 2 minus för rivningen. Men jag hade bättre än då jag tävlade still förra gången. Det är i alla fall possitivt :) <3


Dagen har varit jättelång. Vi åkte hemifrån kl halv 7 och kom hem halv 5 (n) = en död Emelie som även ska tävla i morgon och då dressyr :( <3

Så nu blir det sova och hoppas jag kommer upp i morgon!!

Film och bilder kommer i morgon. Elisabeth gjorde även en hemsk sak på cocktail :( R.I.P <3

Sorry!

Vi har vart jätte dåliga på att blogga men det är mycket med hästarna och skolan!
Igår var jag, emelie, amanda och agnes och shoppade i v-ås alltid lika trevligt!
jag lyckades köpa 2 lite mer (fin) tröjer, björnborg skor, väska, underkläder och badkläder! (y)
Jag bara älskar mina skor!
sen efter v-ås drog vi till agnes och chilla sen åkte jag hem till emelie och fixade hennes utrustning för idag var det tävling!
Det gick jätte bra men hon får berätta resultatet själv (:
Nu sitter jag här helt död, sjukt trött ska snart åka hem och fixa min ponny! (:'
Kommer ev. film och bilder på emelie idag och kanske bilder på det vi köpte!

Tävling


Tänk om det händer ett under, jag kanske vinner dessa!


Dax att åka till stallet!

Nu ska vi åka till stallet, käns konstigt att åka till stallet när jag själv kan bara gå ut! :')
Men vi ska åka till ridhuset och Emelie ska hoppa, och jag kanske rider lite oxå kan bli kulT att se, hehe..
sen blir det en massa plugg (:
Blir ev. kort och film ikväll skönt med nya bilder till bloggen, men tyvärr inga på prinsessan!
Justja när jag och emelie kom hem lagade vi mat, köttfärssås och spagetti, jag gjorde köttet blev något starkt, haha men det gillas från min sida! (y)
Sen har det bara vart en chill dag, det ska bli super kul att åka till ckocktail var ett tag sen jag var där!
Nu blir det dax att åka, vill ni kanske ha en outfit bild?, vi får se vad som händer. :]

Sitter fortfarande i skolan!

vaknade som vanligt 05.30 fixade mig sen ut i stallet, mockade och fixade ribban! (:
Hennes sår är mycket bättre! (:
Sen åkte jag till skolan, helt okej fast tisdagar är sega men slutade tolv (:
Nu sitter vi i något rumm iskolan och pluggar lite! (:
Sen blir det hem till Emelie fixa mat sen till stallet (:
Blir nog kanske bilder ikv? :)
Ha det bra så länge! (:


så söta! (:
'



Bästa tävlingen! <3

Den bästa tävlingen som jag startat var verkligen pay and jumpen på krk i somras.( I LC:n ) Det kanske inte är någon tävling men jag var lika nervös allt var som en tävling så. Men jag måste verkligen beröma mig själv för att ha ridit så bra. Vi kanske inte hade finaste stil över hindrena men allt flött på och vi hade så sjukt kul och värsta flyttet. I 80 klassen hade det inte gått så jättebra eller ja han slarva med bena och fick ner två eller tre hinder. Han brukar riva kanske ett hinder men inte så många. Så jag var lite missnöjd men jag var så taggad till 90 klassen så jag taggade om mig och var jätteglad och vi hade så himla kul på banan. 


Sen när man får reda på att man var felfri var liksom picken över i:t. Jag red precis som jag skulle och Cocktail gjorde de han skulle. Han är ju bara för underbar <3
Bästa <3

Film:


Oboy, livet blir lättare!

Herregud, oboy är sjukt jävla gott, jag är smått beroende! ;O
Inte bra, men ächs ruskigt gott! (:
Polen mötet gick bra, det var faktiskt intressant och gud vad jag längtar!
Sen ska vi shoppa till polen på fredag, härligt!
I morgon blir den en plugg dag efterskolan, sen hänger jag med Emelie hem och sover där, skönt att komma ifrån hemmet,  sen ska jag ev. rida cocktail vilket får mig på strålande humör! :')
Snart ska jag nog sova, jag går upp tidigt så är ganska trött på kvällen..
Vi hörs i morgon, ha det bra! (:


Jag har inte sakt att jag är den bästa, jag har inte sakt att jag är snyggast, jag skryter inte om mig själv!
Men innerst inne är jag nöjd för den jag är!


Hej

Hejsan, idag har jag verkligen hunnit med många saker. Efter skolan åkt jag lite fixade mig och sen drog vi till Polisen och fixade pass. Haha, kul att när de ska ta kort och dom säger man ska se seriös ut och jag börjar asgarva. Haha, så det ser ur som jag ska börja asgarva på kortet xD
Det blir fint! Sen åkte vi till häst affären köpte bara B-vitamin vill ha massa grejer men pengarna är typ slut :( Vi åkte snabbt och fixade allt i stallet och pållen mår bra <3 När jag kom hem käkade vi och sen vidare på möte om Polen resan. Galet kul det kommer bli. Vi skulle typ skriva på ett kontrakt och få information om lite grejer. Det kommer ta år och dar för mig att packa kommer inte veta vad jag ska ha med mig :(


Nu sitter jag och hoppas lusten ska flygga över mig så jag orkar börja plugga. Puss kära blogg ;)

Älskar denna underbara ponny <3

Rörigt och stressigt!

Nu den senaste tiden har det vart en jobbig period, skolan häst osv.
Det är stressigt i skolan och rörigt med hästen och jag har som sakt ont i kroppen!
Men gud vad skönt det var idag, lite jobbigt i skolan men faktiskt ingen lärare som kom och klagade på mig:')
Det ärså fruktansvärt skönt att komma hem äta macka och oboy, sen chilla nu vid datorn sen ut och pussa på älsklingen som står ensam i boxen.
Jag har inte lika mycket panik idag, men såret ser så mycket bättre ut, det har dragit ihop sig fast det är svullet runt om.
Men gud tänk om det hade hänt något värre, ibland har man turen i oturen.
Sen blir det polen möte, bara att prata om polen gör en glad, det kommer bli riktigt skönt att komma ifrån skolan och bara lägga allt åt sidan.
Ikväll är det polen möte så efter det kommer jag bara längta ännu mer:')
Sen ska ev. jag och mina brudar åka och shoppa kläder typ sköna snygga till polen! (:
Jag har riktigt mycket grejer jag vill shoppa, tex. skinnjacka, jeans, underkläder, skor, fina tröjer, bikini, mjukis kläder, sen häst grejer som JW ridbyxor vita och en hjälm.
Men kläder måste jag ha, jag vill frächsa upp mig med somriga/ våriga kläder och speciellt när man ska åka bort! (:
Så hoppas mina föräldrar är riktigt snälla (a)
Nu framöver ska jag förska att vara NÖJD över mig själv och över min insatts på det jag gör och inte bara klaga på allt så jag bara mår sämre, för det lönar sig inte.
Jag lever här och nu, och ska inte ägna tiden till att klaga!
Så framöver kanske det blir en possetiv Elisabeth! (:
Men vi hörs senare!


Believe in yourself, is it strong for who you are, do not give up fight just in!



Jaha?

Ribban mår iaf bättre, hon har inte haft någon feber och jag har gjort rent såret flera ggr, det börjar att dra ihop sig fast det är jätte svullet, hon har jätte snäll när jag tvättar de.
Jag där i mot har ont i hela kroppen, vissa stunder när jag har haft höften stilla kan jag knappt gå, rooligt!
Men hoppas min gulliga ponnie blir bra snart! :')
Nu blir det ponnyakuten,solsidan, och sen dusch och sov dax, hah eller ska nog plugga lite!
Skolan imorgon, att träffa allt trevligt folk kanske får mig på bättre humör.
Vi hörs i morgon! (:


PluggPlugg

Hejsan bloggen :) 

Idag har jag ridit ut. Det var väldigt skönt. Travade faktist idag. Han var ganska seg. Tror det kan ha varit för det varit så soligt idag. Vet ju hur vi blir när vi är ute i solen. Man blir lite seg :) Inget farligt. Fixade benlindorna lite till idag. Asså jag är verkligen asdålig på att linda? Blir jätte fult hela tiden. Haha, får väl träna vidare och hoppas jag lär mig någon gång ;)

Nu måste jag plugga men jag har ingen lust alls :( Men ett måste tyvärr....

Imorgon är det skola får väl hoppas jag överlever... 

Nu ska jag som sagt plugga! Harebra :)

Lite bilder!

Nu kommer det några bilder som är tagna 18/3-2011


Ett av lammen, söt va? (:


Jimmy,sara och jag, super sööta!


HAHAH, jätte snygg bild! (:

Jag hade iaf riktigt roligt den dagen! (:

depp,depp!

Just nu är jag riktigt deppig!
Allt som har hänt idag, det tog riktigt hårt!, allt som har gått så jävla bra sen nu ska det bli förstört och man måste "börja" om igen, jag som skulle börja tävla lokalt, och alla träningar gick super., jag orkar bara inte!
Just nu finns det inte någon ljus sida, allt går bara åt skogen sen behöver jag plugga?, Nej tack inte när jag är på det här humöret, har faktiskt lite chockad om att det ens kunde hända, att ribban har gjort illa sig ganska mycket, det är inte okej!
Aja, vi lever iaf men hennes sår lär ju ta ett tag att läka, fy usch!
Just nu vill jag bara åka bort, vi ska iaf snart åka till polen, ska bli riktigt skönt!
Jag är trött på all snö oxå, nej jag ska inte vara så deppig, men idag är det en deppig dag.
Ska snart ut och tvätta alla sår igen och pussa på min goding! :')
Sen ska jag kolla på kläder, behöver typ beställa innan polen (:
Men en ny hjälm skulle inte vara fel heller, känns som om jag har ramlat av med mig tillräckligt.
Nu ska jag försöka att bara leta fram det ljusa sidorna, hon är iaf inte halt eller gjort illa benen.
Och jag har sjukt ont, men det skiter vi i (:
Ja och allt har sin mening, bara ribban mår bra sen kan alla tävlingar och träningar bara rulla på sen utan att något händer det skulle inte vara fel.! :')
Jag har iaf turen med att jag har världens finaste ponny! <3
Men nu framöver ska jag komma med roligare, possetivare inlägg, bloggen har varit väldigt deppig på sistonde men allt har hänt med både ribban och cocktail!
Men det blir nog bra med allt så småningom! (:


Verkligen en mupp bild på den finaste!


Varför?

Jag Eve och Malin skulle rida milen idag, vilket slutade riktigt dåligt!
Jag var jätte taggad att rida, jag och eve rider till malin och möter upp henne, vi försätter vår lilla runda runt eller ja en bit iaf, ribban var jobbig imunnen och typ får något ryck det går inte att styra henne och går rakt ner i diket där det är fullt med snö, hon får panik jag fattar inget, hon kommer kanppt upp jag kastar mig av jag ramlar på en isig väg, sjukt ont!
Ribban kom jag kollar så hon inte har sår först ser jag lite små sår sen ser jag ett stort sår mallan fram benen, typ 5cm långt, inte jupt, men långt...
Jag får panik ringer erika att hon ska komma ringer mamma oxå, sen märkar jag att skon är typ helt llös så det är skon hon har gjort illa sig på för den sitter bara fast med en söm, jag rycker bort skon så hon inte ska göra illa sig mer..
Mamma och erika kommer vi åker hem med ribban och eve och malin försätter att rida milen runt.
När jag kom hem tvättade jag alla sår jätte noga, och vi trodde vi skullle behöva sy det med det kommer nog läka fint av sig själv, för det sitter mellan fram benen så svårt att sy det.
Men nu är hon inne i boxen och hon lär ju vila tills såret har läkt,.
Fy vilken hemsk dag, jag fick värsta paniken gud vad hemskt det var.
Men nu har allt lungnat sig så nu sitter jag här inne med ont i hela kroppen...
Hoppas allt blir bra snart, när allt går som bäst ska alltid något hända.. fy!
Jag älskar dig Rebanna! <3


Utan dig vore jag ingenting! <3


God morgon :)

Gick upp för en timme sedan och har inte ätit frukost än hihi
Jag är lite deprimerad eftersom jag måste plugga massor i dag men jag kommer verkligen inte orka något :(
Sen kom mamma in och sa att vi skulle få främmande? Kul fast drar till Cocktail när jag ätit och hos jag slipper vara här när dom är här! Har ju lust att gå i pjamas hela dagen? Det kan jag inte då :(

Ska sluta deppa nu. Taggar som bara den till på lördag. Då blir det hopptävling i askerstund :) Det är lokal och dom hade LE och LD så ska hoppa de klasserna ;)

Puss


Sommar sol utomlands

Ganska trött men ändå håller jag med vaken? haha vill typ lyssna klart på min spellista på spotify ;)
Jag vet inte riktigt vad jag kan skriva?
Jag är väldigt sugen på att åka utomlands i alla fall ! Ska till polen om några veckor men vill till ett varmt ställe eller till typ USA eller England ;) Vi ska ju kanske till england med vår engelska grupp. Kollade nu på vad flyg skulle kosa då skulle dit resan kosta typ 50kr och hem resan 150kr ? haha kanske skulle åka själv över en helg nejdå skulle aldrig överleva för jag skulle inte våga tala någon engelska alls hihihi

Jag har inte varit utomland sen jag var 5 år sist om man inte räknar med danmark och norge ;)

Härlig bild från sommaren 09 då vi var på semester i Jogersö ;)

Jadu, hihi!

Godkväll!
Har inte kunnat blogga eftersom det var fullt upp igår!
Och jag vet inte riktigt vad jag ska skriva nu, det har inte hänt så mycket idag!
Ska nsart ta in hästarna! (:
Bloggar nog mer sen, pusshej!




The horses whisper

I går hittade jag dennna underbara film på tv:n. Jag har faktist aldrig sett den förrut.
Den var i alla fall sjukt bra. Väldigt hemsk också. Fällde en tår i bland.
Slutet var dålig måste jag säga. Eller finns det en tvåa? haha
En film jag start rekomenderar.
Den handlar om en tjej som råkat ut för en HEMSK olycka med hästen. Mamman gör allt för att både flickan och hästen ska bli som vanligt igen. I början går det inte så jättebra. Men allt blir bättre och bättre.
Hade som sagt önskat ett bättre slut.




Hårt liv!

Hejsan, jag börjar komma tillbaka till världen nu. Nej, men jag tycker det är tråkigt att sitta 1248325893425 timmar framför datorn som jag gjorde förrut. Det är positivt (y) 

I onsdags när vi kom till stallet tog jag in Cocktail han stog glad och så ut. Sen släppe jag bara in han och sen tog jag och mamma in de anddra hästarna sen ser jag Cocktail bara stå där. Första jag tänkte var fick han ingen mat eller?
han brukar slänga sig över maten. Men sen ser jag att han har mat och typ då lägger han sig ner. Jag får panik typ. Jag fattar typ då att han hade fått kolik. Men var i sån chock att jag bara satte mig vid honom och grätt. Han tog och kramde hans huvud och hade han varit som vanligt hade han slängt upp huvudet. ( han gillar inte när man rör hans huvud) mamma ringde direkt till hon som har stallet hon kom väldigt fort. Då hade cocktail rest sig och var påväg att lägga sig igen men sara sa till han så han la sig sen fick jag börja gå ut och gå i väntan på vetränären. Det tog jättelång tid och jag var livrädd hela tiden att han skulle bara lägga sig ner och dö. Usch, känslan var hemsk. När vetrenären kom tog hon pulsen och kollade massa sen grövde hon i hans röv så det inte var tarmvred han hade. Det hade han inte. <3 Sen fick han vatten genom näsan i en slang. Justja han fick typ smärtstillande och kramplösande eller något sånt. Efter det fick han komma in i boxen och han mådde redan då bra. Men det var typ för han hade fått det där smärtstillande. Vid halv 10 typ åkte vi hem. Vi hade redan då ätit i stallet. När jag kom hem var jag helt död. Men jag vill inte sova så jag satte mig och plugga? haha sen vid 12 åkte vi till stallet för då hade det där smärstillande gått ur. Han var lite sämre pulsen var kanske lite högre men inget farligt. Så vi gick ut och gick i en halvtimme kanske. Sen åkte vi hem och sov till 3 då åkte vi dit igen och gick med honom. Hem och sov till 7 då gick vi inte med honom tror jag. Men då fick alla hästar komma ut i hagarna. Men Cocktail fick stå i padocken eftersom vi tror koliken kom från att han ätit något giftigt i hagen. Cocktail fick redan då lite hö. 
Jag hade bestämmt mig att komma till skolan två lektioner. Svenskan skulle vi göra en viktig grej sen engelskan var efter och så den gick jag på för vi skulle kolla Jericho och äta kladdkaka :D
Innan jag åkte till skolan var vi till stallet och mamma var till stallet en gång när jag precis skulle gå hem. Jag gick hem och sov direkt. Var så sjukt trött. 

Just nu mår han bättre han skett inte så mycket i går natt men han får inte alls så mycket mat. Men gick i padocken och kolla och han hade skitigt ganska många gånger.

Snart ska jag åka till stallet och då hoppas jag han har bajsat mycket i natt. Och drukigt bra :)<3
Usch, varför ska sånt här hända? <3
Så sjukt glad att du lever<3
Hade aldrig orkat leva mer annars <3
Fattar inte hur mycket en häst kan betyda <3

Dåligt bloggande!

Vi har varit kass på att blogga, jag har fullt upp med skolan och djuren, vilken märks eftersom jag inte hinner sitta så mycket vi datorn.
Men iaf så gick träningen super fin ponny, hon stannade på ett hinder som låg runt 110cm så hon gick in ioxern då blev hon lite osäker men vi sänkte det till 95-100cm då hoppade hon som en klocka igen!
Vi hoppade stuts, ett galopp spång, oxer ett galopp språng, räcke två galopp språng oxer, den sista var den högre det andra låg runt 85 cm men inte höjden som spelar roll utan övningen och den var super!
Idag har jag vart i skolan helt okej, Amanda fyllde 16 idag och agnes 16 igår, Grattis till er flickor! <3
Efter skolan hängde sötis sara med mig hem, vi typ var i stallet myste med lammen, sjukt jävla söta och vi mockade ut deras box oxå, sen gick vi med de andra fåren.
Eve red Ribban idag eftersom jag fixade massa med fåren fick hon skritta ut en bit, jätte snällt av henne!
Sen pluggade vi, vi var sjukt jävla bäst!
Och imorgon blir det fest mina syskon har nyss fyllt! (:
Då ska sara med oxå, sjukt kul!
Blir nog inte så mycket bloggande i morgon, erikas kompis Frida ska iaf rida ribban, spännande!
Nu ska jag duscha och snart sova ska försöka läsa lite oxå!
Emelie har varit jätte dålig på att blogga men cocktail har fått kolik så hon har fullt upp att vara istallet han fick det igår men nu börjar han bli bättre som tur är!
Ha det bra!




Mammas herrgård, dit vi ska i morgon! Fina rum va? (:


Kul dag..

Hej!
Idag var det en piss dag där allt bara går åt helvete!
Först NO nationella på morgonen, bra start va?
Dålig morgon = dålig dag..
Det stämmer, fattade inget på no, skrev något bara.
sen hade vi lunch efter lunchen var det SO, suckk
ännu värre, ligger kanska mycket eftere och då har man bara panik och kan inte konsentreras sig, så är det iaf för mig.  Sen hade vi engelska kollade på film, skönt!
Sen hade vi svenska, då blev dagen helt förstörd allt blev en stor smäll i huvudet jag fick panik, jag ville bara gå ut.
Menmen har gjort ett schema nu ska försöka följa det. Ska läsa en bok idag, har oxå träning.
Men nu skulle jag behöva plugga men var tvungen att lugna mig så träningen kl 18.00 går bra! :')
Något som gör mig glad iaf (:
Nu ska jag fixa lite i rummet, ska göra ett plugg rum..
Sen blir det stallet!(:

Justja vi har fått två lamm, jätte söta!




Host,host..

Tja!
Emelie är här, vi har var jätte duktiga!
Vi slutade 12 som emelie redan skrev, sen har vi ridit ribban det gick fort idag, haha! :)
Sen så sprang vi, gick okej fast nu är jag helt död och har ont ihalsen att springa när man är sjuk är toppen!  (:
Nu ska vi snart ta inhästarna och plugga, vet inte vad jag ska skriva eftersom emelie nästan har skrivit allt.


Favoriten!


Hos Elisabeth

Sitter hos Elisabeth nu. Vi slutade kl 12.00 sen följde jag med henne hem med 1 bussen. Vi fixade Ribban och sen turades vi om att rida. Den som inte red cyklade. Haha, det gick bra ribban var övertaggad och vi red henne med hacket så vi fick knappt stopp på henne ibland haha. Hon är väldigt rolig att rida ribban.

När vi ridit klart och fixat allt i stallet så skulle Elisabeth till skolan på utvecklingssamtal men det blev inget så vi drog ut och sprang i stället. Kanske sprang 3km och gick 1km. Jag är i okondition och hon är lite sjuk. Men vi var duktiga. Nu står Elisabeth i duschen och sen ska jag duscha sen blir det till att plugga :(



En fin bild på söta ribban :)

Film


Här har ni filmen från tävlingen i söndags. Jobbade med den i går men ni får den nu ;)

Snart kommer den! :D

Snart kommer lilla lamm ungen, vi har får och snart kommer en lamma!
Vilken sekund som helst kan den komma, den kommer nog idag! :D
Tänk vad gulligt med lamm, åh.
Nej nu måste jag dra, Hejsvej




God morgon

Godmorgon, kl är 06.22....
Jag hatar att gå upp tidigt gick upp lite senare en vad jag brukar idag, men behöver inte ta ut hästarna idag.
Det är inte kul att sätta sig snart i en buss och åka ca. en timme till skolan, det går fortare hem men dit tar det 1timme, uscch..
Aja man är ju illa tvungen att gå till skolan.., Hoppas det går fort idag för jag slutar tolv :)
Emelie hänger med mig hem, sen ska vi rida och jag måste tillbaka till skolan och ha utvecklingsamtal..
Sen blir det massa plugg ikv.
Så ser min dag ut, kanske blir lite ändringar vi får helt enkelt se vad dagen bjuder på! (:

Jag såg att Emelie skulle tävla den 27 och jag vill oxå men precis den helgen då det är super bra klasser ska mamma starta sitt cafe, buhhu ingen som ska dit som jag kan åka med? (a)
Ska försöka prata mer erika om hón kan köra (:
Men vi får se hur det blir annars blir det att öleta upp fler tävlingar och träna fram tills dess :)
Nu ska jag fixa klart mig och snart dra upp till vägen! (:
Pusshej


Kär ibilderna på min fina häst!


Go Kväll

Innan jag ska säga god natt vill jag medela att jag äntligen anmält mig till den första lokala tävlingen för i år.
Den blir i Askersund tror jag det var. Och så hoppar jag LE och LD haha. LD går i stillbedömning och CR. LE är bara CR. Det ska bli riktigt kul att äntligen få komma iväg :)


Kram och god natt folket <3


Bilderna från tävlingen!

Nu kommer bilderna från pay and jumpen :) Tack malin för bilderna :')<3

70cm:








80cm:







Problem

Hela kvällen igår hade jag problem med vårat intrenet. Det funkade men i det gick i super sakta och i bland när det laddat klart efter typ 5 min så stod det "sidan kan inte vissas". Jag blev så arg så jag stängde av tillslut och gick och la mig. Tänkte mobilblogga men då krångla internet på mobilen också. 

Idag har jag varit i skolan i alla fall och den var la okej. Efter det åkte vi till stallet och jag skrittade ut på Cocktail. Red kanske i 45min i skritt endast. Han gick ju hårt i går så han förkänade en lugn tur idag. Sen var det bråttom hem för jag hade utvecklings samtal. Inte så kul. Men det gick väl okej. Tog tyvärr 1 timme och 10 min -.- haha

Nu ska jag plugga no eftersom vi har no nationella på onsdag. Puss :)

Bilder!

Nu kommer bilder från idag! (:


Ribban är inte så fin i longerings tränset, men söt är hon! :')



Kärlek på hög nivå!

Kommer nog några till bilder men internet dampar...

Snälla mamma!

Hoppas min mamma är riktigt snäll och ger mig denna!
Tänk vad mysigt, sjukt snygg färg oxå, vill ha den!



Vad tycker ni?(:


Longering!

Har vart ute istallet nyss.
Mockade och longerade Rebanna och Madonna.
Det gick bra, de var duktiga båda två.
Så skönt att det finns en liten fläck i padocen som går att longera på, longering tycker jag verkligen är bra för både ryttare och häst!, Jag longerar alltid med inspännings tyglar eller gogg. Det bästa med longering enligt mig är samspelt med hästen även från marken och att man kan få det lungna och avslappnade från marken och att man har kontrollen.
Det som är roligt med longering är att men ser det använda hela ryggen och bakdelen iaf när det är lite inspända, jag har ofta ribban löst inspännd så hon kan länga sig och använda hela ryggen!
Rebanna är redan jätte bra ryggmuskler men det är så roligt att man verkligen kan se hur det arbetar när man står på marken. Jag tycker att trav är den bästa gångarten att longera i det kan lätt bli avslappnade och inte bara springa runt som ofta händer i galoppen iaf för mig, så jag trravar och skrittar mest.
Man får en bättre kontakt med hästen iridningen när man kan ha kontrollen på en lina.
Så stort plus till longering men givetvis kan man inte longera hur länge som helst det blir ut tråkande för hästen.
När jag longerar brukar jag hålla på mellan 10-20min! (:

Nåväl nu byter jag ämne, skolan gick bra bar sjukt tråkigt och mycket plugg, ska försöka att plugga här hemma.
Sen blir det tv kväll och bara slappa, sköönt!
Det kommer bilder från dagen :)


Finaste ponny! <3

Nu kommer det några bilder på min finaste lilla Rebanna!














Snygg stil på sista, men vis är hon bara för fin! <3


Söndag = segdag..

Söndagar är alltid så sega, man sitter och tänker på att man måste plugga och ja göra det och det osv.
Men man orkar aldrig göra något, iaf inte ja!
Måste plugga men nej jag orkar inte, är helt slut efter tävlingen.
Jag har typ bara slappat och kollat film, men riktigt skönt!
Nu taggar jag tills alla roliga tv program ska börja, så nu ska jag fortätta att sega i min ( seg dag)
Lägger nog upp lite bilder sen om MIN fotograf skyndar sig att skicka dom!


Dålig stil från min sida!

Idag var det som sagt pay and jump på hemma klubben. Jag hoppade 70cm och 80cm. Vi åkte dit till 10 då första start var. Jag ville ändå inte gå banan eftersom de nästan alltid är så lätta. Det var den även idag också. Inte så konstiga svängar. Jag kollade hela första klassen och kanske 5 st i nästa klass sen lasta vi ut och sadlade och sen blev det en väldigt lång framskrittning. Det var extremt många starter. Fick höra sen att det var 200 starter under hela dagen ;o Man fick skritta fram i padocken eller ja man fick trava och galoppera men det var nästintill omöjligt då det var väldigt knögligt och massa snö. Men man fick trava och galoppera fram i lilla ridhuset. Där stod även ett litet hinder som man fick hoppa. Det gick bra att rida fram. Han var väldigt spänd och tittig bara men hoppade finfint efter några kråksprång. På banan fick man hoppa nr 4 och 5 två gånger.


70cm: När jag hoppade fram vägrade han en gång på ett blått vågplank. Men nästa gång hoppade han. Super glad emelie. Sen taggade han till och körde på utan fel resten av banan. Ännu gladare emelie. Han var väldigt framåt och pigg men det är bara kul. Han hade faktist ganska fina språng.

Till nästa start var det inte så extremt långt i mellan då jag starta som nr 8. Men jag stod still ett bra tag sen skritta jag i gång honom och sen fick jag gå in i ridhuset och rida där. Han var mycket finare och mer avslappnad där nu. 

80cm: När jag hoppade fram nu vägrade han inte alls. Jag var jätteglad och peppade honom genom hela banan sen. Det gick så himla bra. Han var pigg och framåt i den här klassen med och han hoppade lika fint. Han hoppade han lite fel på sista hindret och höll på att riva men vi hade turen med oss så den låg kvar. Ännu en felfri ritt och en väldigt stolt matte till en så fin ponny <3.

Nu är jag verkligen taggad för fler tävlingar.
Det kommer både film och bilder. Men ska fixa filmen och se om jag kan få fotografen att skicka bilderna haha ;)

Upprepande bild från pay and jumpen då jag hoppade 90cm för första gången <3

Hemma igen!

Hemma från pay and jumpen, jag kom hem ca. 13.30.
När jag kom dit var det redan massa med folk, men iaf så fick jag vänta ett bra tag innan de var min tur.
Banan bestog av 7hinder inga svårt med banan den var faktiskt bra byggd!
När jag skulle rida fram så var hon pigg och jag skrittade ett bra tag för att få av med lite energi, sen fick jag gå in i lilla ridhuset hon var pigg/stressad med hon var fin på marken men när vi skulle hoppa ett litet kryss fick jag inte känslan och ja det blev lite stressat, men inne på själva banan fick man hoppa fram 2ggr på 4 och 5 som var ett vågit plank räcke och en blå vit oxer hon stannade först men inge alvarligt sen var hon fin!, När jag fick starta fick ribban någon super mega kik typ jätte pigg och glad hon letade hinder :')
Men vi rev femman vi kom lite för fort fick inte riktigt ihop henne men hon var jätte fin på resten och jag fick den där känslan på vissa hinder och inga omtramp var det, skön!
Sen var det bara att ladda om till 80, startade först där så skrittade och red henne lite innan vi skulle starta men hoppade som sakt igen på 4 och 5 och riktigt pigg är hon men super fin, hon hoppar bättre när det blir lite högre och hela 80banan var hon fin lite slappt ridet av mig på vissa men hon var fin och flög som en gud på vissa hinder :')
Så det blev en nolla i 80klassen, jag är riktigt nöjd över dagen och ribban skötte sig fint, men mycket nerver det har hon...
Nu är det bara att forsätta tagga mot detta tävlings år! (:
För emelie gick det oxå bra men hon får skriva själv hur det gick! (:
Det kommer nog bilder sen.


Min naken hund som malin säger! (:


Nästa- Pay and Jump

Godmorgon!
Vaknade ca. 07.30 vet inte riktigt varför så tidigt, men vill inte stressa på morgonen!
Jag ska åka hemme från 09.15-09.30, det ska bli jätte kul att hoppa men hoppas verkligen det var okej att ändra höjd, de har inte ändrat på startlistan menmen får se vad dom säger när jag kommer dit! :)
Jag är iaf jätte taggad och sitter med alla ridkläder på fast mina vanliga inte vita, hehe! (:
Nej nu ska jag fixa lite grejer här inne sen vidare ut till  heestarna! (:
Skriver resultatet senare :)


Inte orkat bloggat..

Har haft fullt upp och ja så hinner eller har inte orkat att blogga!
I fredas red jag ribban, hemsk kan jag säga jag hade ingen ork alls i kroppen av att rida fick ont oxå..
Menmen, och ja sen hände det inte så mycket va med sara oxå!, nu känns allt bra igen!
Idag red jag i ridhuset fin ponny i uppvärmningen men jag märker i hoppningen hoppade typ ett kryss på åtta, hundra miljoner varv, haha med några skritt pauser oxå, hon var fin vissa språn så länge jag red med ben/rumpa och inte bara använde hand, så fort jag inte har ridit ribban på några dagar försvinner rytmen och känslan men vissa stunder var okej, men inte helt bra!
Fast jag måste sluta att kräva för mycket, hon kan det hon kan sen får vi utvecklas sakta!
Sen nu typ på dan har jag vart med sara, vart i sörby, fixat ladugården och stallet!
Nu blir det ev. sörby sen tagga tills i morgon min tränare kommer vara där , tvekade först att åka men nu är jag jätte taggat känns mycket lättare när min tränare kommer vara där :')
I morgon hoppar jag 70-80 jag tycker inte om att hoppa lägre häjder ribban är finare på större, hoppas aif att det går bra, men det är bara en träning! :')
Skriver nog i morgon hur det har gått! (:


saknar! <3


Ridturen!

Varit och ridit nu. Jag red en lugn tur i dag eftersom det är tävling i morgon. Vi har en söt liten flicka hos oss nu och hon fick rida Sprinter idag. Det gick jätte bra för dem. Jag red väldigt dåligt. Usch, jag har ridit slarvigt och flängigt på sista tiden... Måste börja rida seriösare. Vi red kanske i 30min då hon inte är van att rida så. Men jag trava och galoppera lite på ett gärde med snö. Så lite fick han allt kämpa.

Nu vet jag inte vad jag ska göra. Har ett tråkigt liv och ska förtsätta leva det även ikväll....
Söt bild från idag. Haha <3

Vidare till stallet nu!


Dålig uppdatering

Sorry för den dåliga uppdateringen. Elisabeth har inte uppdaterat något förrens i morse ? ;/ Har inte haft tid att blogga förens nu så nu kör vi :)


Mamma skjussa mig till stallet och så red jag ut i det fina vädret. Det blåste väldigt mycket det var synd men jag red väldigt kort stund i dag. Red fram honom i alla gång arter han var jättefin. Men jag var otaggad på att rida fint så körde lite halvt jobbigt idag. Som jag sa red jag kort kanske 30 min. Så det blev inte mycket.

Jag hade bråttom eftersom min syster fyller 20 år i morgon skulle vi vara i v-ås kl  18.00. Det var väldigt stressigt även fast jag tycker jag blev klar tidigt.

Hos min syster känns det som vi bara åt haha. Inte okej det liksom. Men det var så gott ;) Först var det pastasallad med asgod vitlöks sås till och vitlöksbröd. Mums... :) Bara en liten stund senare kom hon in med 6 olika stycken kakor!!!!!! Åt kanske 3 st och sen kom det tårta ? haha mätta var vi i allafall (y)
Nu ligger jag i sängen och tror jag redan ska sova. Gud vad skönt :)
Kram

Hemma!!

Hemma från skolan för en halvtimme sen. Skolan i dag var rätt chill. Snaka bara på Ea:an och Matten sen kolla vi film på Svensk/Engelskan sedan inställd Svenska och som sista lektion hade vi musik och då snacka läraren hela lektionen (y).
Vi har varit ganska galna hela dagen. Känner att jag varit super flum också haha.

Nu väntar jag på att mamma ska komma hem så jag får skjuss till stallet och efter jag ridit ska jag vidare till min syster som fyller 20 år i morgon. Så vi ska gratta henne i kväll :)

Får se vad jag ska hitta på idag när jag rider. Jätte sugen på att hoppa men har ingenstans att hoppa. Blir väl att rida ut bara! Nu ska jag byta och äta något litet för känner att jag är lite hungrig.

Vår söta kontaktgrupp :) Hihi



Låt

Enligt mig den bästa låten från melodifestivalen!!
Christian Walz - Like Suicide

mobilbloggar

Hej just nu sitter jag på matte. Min lärare har nyss haft en askonstig genomgång som jag inte fattade alls :o haha nu ska jag börja jobba puss // emelie

Morgon inlägg!

Dax att åka till skolan, jag gick upp ca. 05.30 sen fixade jag mig sen tog jag ut hästarna nyss, och snart ska pappa köra mig till vägen, och jag är nog inte så frisk blev svettig av att sätta på hästarna täcke... menmen ska iaf försöka! :)
Nu ska jag dra, pusshej


Nu lättare att se vems inlägg det är!





Har settat och fixat två bilder så man ser vems inlägg det är. Igår fixade jag även kategorier så om ni vill leta efter ett specielt inlägg från tex Elisabeth så är det lättare att leta :)
// Emelie

Anmäld

I går kväll anmälade jag mig till Pay and Jumpen på min hemma klubb. Ska starta 70 80. Jag hade önskat att kunna starta 80 90 men tyvärr är vi inte igång och efter den dåliga hoppträning förra veckan så kör vi lägre. Men kan ju räkna med att det går dåligt? Jaja, det är en träningstävling så vi tar det lugnt och ska försöka rida som jag ska göra så vi får en bra känsla och det stor att vi har KUL.
80cm ser lite ut på bild men i verkligenheten är det typ ashögt :((

Skit vad tiden rinner i väg!

Hejsan, jag tänkte berätta att mitt liv är ganska stressigt så jag hann inte uppdatera efter skolan innan jag åkte till stallet. Sen när jag kom hem åt jag och nu äntligen har jag sättigt mig till ro.

Red ute i regnet idag. Först skrittade jag sen började jag rida i form och så. Men märkte fort att Cocktail var busig och då är det ingen idé att försöka att rida i form och sånt. Så jag tänkte om och så körde vi ett kondition pass.
Travade fram och galoppera fram sen red jag till en backe som Cocktail älskar att galoppera uppför. Travade först halva backen sen en lugn galopp. Sen tog jag två riktigt snabba galopper upp. Han verkligen älskar det. Han drog ner huvudet och tyckte det var askul. Red iväg en bit och red som vanligt utan krav sen trava jag och red hemmåt. Det var riktigt kul att rida idag. Jag var verkligen otaggad att rida eftersom det regnade så men ändra mig fort när jag märkte att han var på det där humöret (y) <3


Måste bara vissa denna fula bild på när vi galopperar upp för den där backen. Haha <3 Galet gammal bild btw.

KulT inlägg, höhö

Tjohoo! (:
Nyss vart i stallet och mockat, Evelina red ribban idag tur att hon blir riden!
Idag  har jag bara vart i sörby, tråkigt att vara hemma själv..
Sen har det inte hänt så mycket, kanske skolan imorgon efter som jag har såååå tråkigt hemma...
Snart blir det fika hemma hos erika och marcus, erika fyller 20år idag Grattttis systeryster!
Vi ska få tårta fyfan vad gått men jag kommer bli rundhylt (stavning) dax att springa när jag blir frisk! (:
Nej ha det bra, pusshej
Emelie kan juh börja blogga mer oxå!!!!
// Elisabeth


Fortfarande sjuk..

Hej!
Jag är fortfarande sjukt, riktigt jobbigt...
Hostar och spyr upp slem..
Aja, nyss anmälde jag mig till pay and jumpen på söndag i köping fast får se om jag eller erika rider, vill inte hoppa som jag känner mig nu men kanske blir bättre, men har inte ridit Ribban på hela veckan så hoppar  jag blir det nog bara 60-70cm och det är p.g.a  att jag inte har ridit henne och är jag inte frisk så gör vi bara ett ryttar byte så hoppar min syster erika henne.
Bara hon får komma ut, hon har som sakt inte problem med hjöden, bara hon lär sig att komma ut och att vi frå bra självförtroende och bra känsla! :')
Just nu sitter jag i sörby ( Mammas herrgård)
Det är verkligen as fint här! (:
// Elisabeth

Min underbara ponny Cocktail <3

Elisabeth som ni ser har varit så duktig och skrivit så mycket och förklara det viktigaste.

Så jag tänkte bara skriva vem jag är och så.
Jag heter i alla fall Emelie och har en ponny som heter Cocktail. (kanske känner igen oss från http://emmeeliek.blogg.se
Han är en underbar arab som fyller 15 år i år. Sjukt vad gamal han börjar bli. Hihi, jag tävlar både hoppning och dressyr med honom. I år kommer vi vara med i både hopp och dressyr laget för köpings ridklubb. Just nu har vi verkligen hittat varandra innom dressyren. Allt känns bäst där då han är väldigt speciell i hoppningen.
Han hoppar inte så jätte järna. Vi har lyckats blivit felfria i en LC på en pay and jump. Men fattar fortfarnade inte hur det gick till då vi haft nog svårt att komma runt en LD innan. Men vi kämpar vidare och hoppas hans självförtroende kommer tillbaka efter vinter vila och skada. (Skadan var endast att man fick mugg, men han tyckte det var så obehagligt att han började halta och blev väldig svullen och varm i början så han fick stå ett tag och sen red jag hemma i någon vecka innan jag började träna och rida som vanligt)
Jag hoppas att jag och Cocktail ska kunna ha ett grymt härligt år tillsammans. Jag kanske redan är förstor för honom men jag älskar honom så mycket så klarar inte av att släppa honom än.<3


Till mig nu jag fyller 16 år i september och går i samma klass som Elisabeth. Det är så vi lärde känna varandra. Jag hoppas som henne att jag ska komma in på sveriges ridgymnasium i kungsbacka och få flytta ner dit.
Mitt liv består mest av hästar och inte så mycket tjejiga saker. Tror nog Elisabeth är duktigare på sånt (y).
Måste bara skriva att vår klass är grym. Det kommer bli stora saknaden när hösten kommer.
Nu kan ni få lite bilder på mig och Cocktail. :)
Första LC och den som vi även nolla <3

Ny blogg

Jag och Emelie har skaffat oss en blogg tillsamman, Emelie tröttnade på sin gamla och min typ försvann..
Men nu har vi en blogg tillsamman där vi kommer skriva om vardagen, hästar, träning, tävling, mål osv.
Jag kommer fram förallt skriva om min 6åriga D-ponny Rebanna. 
Rebanna är import från tyskland och jag köpte henne för ca. ett år sedan, det har hänt en hel del utveckling, framgångar, motgångar.
När jag köpte Rebanna kunde hon skritt, trav, galopp och hoppa bana på tre hinder som var 30cm.
Idag hoppar vi på träningar 90-100cm.
Jag har hunnit startat en LD med henne och min tränare har startat en Ld och Ld+5.
Vi har för det mesta bara tränat och lära känna varandra, nu är det nytt år och nya möjligheter att börja ta tävlingaran mer på allvar, att hitta känslan och få igång rutinerna.
Rebanna är en otroligt känslig häst som man måste ha tålamod med och ta sig sakt fram.
Nog pratat om Rebann men nu har ni iaf fått lite info.
Och ja för er som inte vet så är jag 16år och mina planer 2011 är att komma ut på många tävlingar, och framförallt drömer jag om att komma in på sveriges ridgymnasium.

Nu byter vi samtalsämne och jag tänkte berätta lite vad jag har gjort i dag oså, inte så intresant men man måste väl få skriva av sig?
Nåväl, idag har jag bara legat i soffan, jag blev som sakt magsjuk i måndags eftermidda, men blev bättre på tisdagen men självklart fick jag värsta förkyldningen, jag vaknade kl 6 i morse av panik för jag inte fick luft, jag hostade sjukt  mycket och fick knappt luft, jag spyr upp slem, så jag mår riktigt dåligt...
Men när man har häst måste man ut till stallet, mock sen lonbgerade jag i 10min jag fick lite hjälp av syskonen men nu fryser jag sönder, dax att knarka alvedon igen...
Så kommer inte gå till skolan på hela veckan, suck..

Nu byter jag samtalsämne igen men jag måste skriva förklaringen till att vi döpte bloggen till granotall, det var så att när jag åkte hem från kryssningen i söndags så åkte jag förbi en skog när emelie frågade vad bloggen skulle heta så dt blev helt enkelt granotall, fint namn va?
Vi har värsta skoggs bloggen, höhö. 
Onödigt inlägg men så får det va.


// Elisabeth


RSS 2.0